Blog de Maria Conca


L’hora del comiat
gener 16, 2010, 9:55 pm
Filed under: Uncategorized

Hem arribat gairebé al final del trajecte i el nostre destí és baixar a la pròxima estació. Durant l’itinerari, però, hem estat capaços de crear un hipertext: aquest blog i els enllaços que remeten als vostres blogs, que alhora es composen d’altres enllaços i d’altres textos. Ben mirat, estem fent el que els teòrics de la literatura anomenen “literatura hipertextual” i que nosaltres, amb una mica de gosadia, anomenaríem “hiperassaig”.

El jo inherent a la reflexió personal i la voluntat d’estil s’han fet ben visibles en les vostres contribucions. Potser no sempre s’ha reeixit com es pretenia. És natural: el camí s’ha d’aplanar amb les eines (lectura i escriptura) i no acaba en el primer trajecte.

Estic segura que vosaltres sereu els encarregats de fer volar l’assaig, l”assaig amb ales”.  Esteu en una bona posició: d’una banda, perquè us heu iniciat amb les lectures dels dos grans mestres de l’assaig català del segle XX (Josep Pla i Joan Fuster); d’una altra, perquè coneixeu els valors literaris que, segons Italo Calvino, cal preservar per al segle XXI; finalment, perquè hi ha un un nou mitjà, la literatura hipertextual, que sens dubte ho afavorirà.

Bon viatge als assagistes que al seu poble són fidels (amb permís de Lluís LLach)




No Comments so far
Leave a comment



Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>



¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 2 9 ?